8 نژاد بز با جمعیتی بیش از 25 میلیون راس در کشور وجود دارد که 13/15 درصد از کل تولید گوشت (127 هزار تن) و 2/66 درصد از کل تولید شیر کشور (270 هزار تن ) را به خود اختصاص می دهند.
نگهداری بز در ایران بیشتر به منظور تولید و مصرف گوشت صورت می گیرد بطوری که در 5 استان, میزان کشتار بز در کشتارگاه های کشور نسبت به کشتار گوسفند فزونی دارد.
بزحیوان پر طاقتی است که هم در مناطق کوهستانی کم علف و هم در دشت های پست و منطقه های خشک و نیمه خشک به خوبی پرورش می یابد. بزها علوفه با کیفیت پایین را مصرف می کنند و تولیدات متنوع و با ارزشی دارند و می توانند نقش مهمی در تامین موادغذایی و خودکفایی کشور داشته باشند.
با وجود روش های متنوع پرورش بز در جهان, پرورش بز در ایران عمدتا به صورت عشایری و روستایی می باشد.صنعتی نبودن سیستم پرورش بز در کشور موجب غفلت در مباحثی همچون مدیریت, تغذیه و پرورش شده است.
در حالی که لزوم وجود و نقش کتب در جهت بالا بردن دانش علمی در زمینه های تخصصی بویژه بخش دامپروری و علوم دامی حائز اهمیت می باشد اما کتاب های تخصصی کمی در مورد نگهداری و پرورش بز در کشور به چاپ رسیده است.
اخیرا کتاب اصول نگهداری و پرورش بز توسط دکتر امید دیانی و مهندس مهدیه مهدی پور در دانشگاه شهید باهنر کرمان انتشار یافته است.
کتاب اصول نگهداری و پرورش بز در 13 فصل بصورت تخصصی اطلاعات جامعی در مورد آناتومی, فیزیولوژی, هضم, رفتار شناسی, رفتار چرا کردن, تغذیه, تولیدمثل, جایگاه, بیماری ها, تولیدات بز, نژادهای بز در ایران و جهان ارائه می دهد و کتابی آموزشی برای دانشجویان, دامداران و علاقمندان به پرورش بز خواهد بود.