بزدام

بزدام
وبلاگ تخصصی پرورش بز

۱۳۹۱ مرداد ۲۱, شنبه

پرورش چهارصد و پنجاه هزار رأس بز تالی در هرمزگان

امسال 450 هزار راس بز تالی در هرمزگان پرورش می یابد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : پرورش این شمار بز تالی با هدف افزایش تولید شیر و توسعه واحدهای دام داشتی کوچک صورت می گیرد که برای آمیخته گری در گله های مردمی توزیع می شود.

طغرلی افزود : پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره در واحدهای گاوداری شمال و غرب هرمزگان از دیگر اقدماتی است که برای توسعه واحدهای گاوداری استان صورت می گیرد .

وی گفت : این تسهیلات به ازاء هر رأس گاو 2میلیون و 500 تا 4 میلیون تومان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : پارسال 35 هزار تن شیر در هرمزگان تولید شد که پیش بینی می شود امسال به 37 هزار تن افزایش یابد.

ابراهیم طغرلی افزود : نیاز هرمزگان به شیر سالانه 98 هزار تن است .

وی گفت : شیر تولیدی در هرمزگان تنها تأمین کننده 35 درصد از نیاز استان است و بقیه از استانهای فارس ، یزد و کرمان وارد می شود .

سرانه مصرف شیر در هرمزگان 70 کیلوگرم است که 20 درصد کمتر از سرانه کشوری است.

هرمزگان 215 واحد گاوداری شیری با ظرفیت چهار هزار و 500 رأس و شش کارخانه فرآوری مواد لبنی دارد.

دما و رطوبت بالا ، کمبود علوفه مرغوب و شرایط سخت نگهداری گاوهای شیری پر تولید از عوامل کمبود شیر در استان است .

اکنون 30 درصد علوفه مورد نیاز دامداران هرمزگانی از استان و بقیه از استانهای همدان ، کرمانشاه ، فارس و جنوب کرمان تأمین می شود.

در هرمزگان 2 میلیون راس بز و گوسفند و 150 هزار راس گاو و شتر وجود دارد.

بازارهای جدید کشاورزان آمریکا با تولید گوشت بز

 مصرف گوشت بز هنوز برای اغلب آمریکایی ها جا نیافتاده، اما پرورش بز گوشتی بدون تردید در بین دام داران آمریکایی جا افتاده است.

دلیل آن این است که دام پروران آمریکا متوجه وجود بازار رو به رشدی برای این گوشت در بین جمعیت فزاینده مهاجران کشورهای مسلمان شده اند که گوشت بز در آن محبوبیت دارد.
به گزارش مرکز تحقیقات پیو، یک مخزن فکری آمریکایی، 2.75 میلیون مسلمان در سال 2011 در ایالات متحده سکونت داشتند. اما این بررسی نشان می دهد که مهاجران مسلمان هم از لحاظ تعداد مطلق، و هم از لحاظ درصدی از کل جمعیت مهاجرانی که اقامت دائمی ایالات متحده را دریافت می کنند در حال رشد بوده است.
بر اساس بررسی مرکز پیو تحت عنوان جمعیت جهانی مسلمانان: پیش بینی ها برای ساله های 2010 تا 2030، "پیش بینی می شود که مسلمانان تا سال 2020، همه ساله 10.5 درصد از بیش از یک میلیون مقیم دائمی ایالات متحده را تشکیل دهند که این تعداد سالانه در حدود 109,000 نفر است."
بر اساس نتایج تحقیقات مرکز پیو، بیشتر مهاجران مسلمان براحتی جذب جامعه آمریکا می شوند. اما آنها، مانند سایر مهاجران، اغلب به دنبال غذاهای آشنایی هستند که در کشورشان می شناختند و کشاورزان و دام پروران آمریکا با کمال میل آماده تأمین این نیازها هستند.
بر اساس آخرین آمار سازمان ملی آمار کشاورزی (NASS) وابسته به وزارت کشاورزی ایالات متحده، در حدود 128,000 مرکز تولید گوشت بز در ایالات متحده فعال است. به گزارش این سازمان، بزهای گوشتی 82 درصد از کل بزهای پرورشی ایالات متحده را تشکیل می دهند و تعداد این حیوانات از سال 2005 تا 2008 سالانه بین 3 تا 5 درصد افزایش داشته است.
طبق قانون فدرال ایالات متحده، کشتار بز باید طبق مقررات فدرال یا ایالتی باشد و کلیه لاشه هایی که برای فروش کشتار می شوند باید مورد بازرسی قرار گیرند. تعداد بازرسی های گزارش شده نشاندهنده محبوبیت فزاینده گوشت بز است. به گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده، 779,000 لاشه بز در سال 2010 مورد بازرسی قرار گرفت و این در مقایسه با 107,299 لاشه بازرسی شده در سال 1984 است.
سازمان ملی آمار کشاورزی در گزارشی در سال 2011 اعلام کرد که یکی از عوامل مسئول گسترش صنعت تولید گوشت بز برنامه هایی است که از سوی دولت به منظور تشویق توتون کاران به روی بردن به محصولات دیگر اجرا شد. مناطق جنوب شرقی کشور که بیشترین محصول توتون در آنجا کشت می شد، در ابتدا شاهد بیشترین رشد در پرورش بز بود.
اما سازمان ملی آمار کشاورزی، وجود مهاجران را علت اصلی افزایش تولد گوشت بز در ایالات متحده می داند. به گزارش این سازمان، "با توجه به اینکه تنوع جمعیت ایالات متحده همه ساله بیشتر می شود، چشم انداز ادامه رشد در صنعت تولید گوشت بز مساعد و برای تأمین تقاضای داخلی لازم است."
گوشت بز در میان مسلمانان آمریکا، به ویژه در مناسبت ها و عیدهای اسلامی مورد تقاضا است. گوشت بز برای اینکه به مصرف مسلمانان مؤمن برسد باید دارای گواهی حلال باشد.

با آنکه برخی مسلمانان مؤمن ترجیح می دهند کشتار بز را خود انجام دهند، کشتارگاه های تجاری بسیاری برای این کار وجود دارد. برای مثال، مزارع حلال ایالات متحده آمریکا واقع در شانون، در ایالت ایلینوی، در خدمت جوامع مسلمان ایلینوی، ویسکانسین، ایندیانا، آیووا و مینه سوتا است. این مرکز بزهای خود را از دام پروران مستقل خریداری و آنها را مطابق با احکام اسلامی ذبح می کند. مزارع حلال ایالات متحده آمریکا در تارنمای خود می نویسد که در سال 2011 بیش از 50,000 رأس دام خریداری کرده است و در سال 2012 به دنبال خرید 100,000 رأس است که 80 درصد آنها بز هستند.
امروزه، بعضی مهاجران در حال ترک زندگی شهری هستند تا وارد کار پرورش بز شوند. موکیت حسین که در سال های دهه 1970 از بنگلادش به ایالات متحده مهاجرت کرد، مدیری موفق در صنعت مخابرات بود. اما رفته رفته احساس کرد که موفقیت مالی و زندگی شهری باعث مادی گرایی بیش از حد دو دختر جوانش شده است. این بود که در سال 2008 واشنگتن را ترک کرد و به همراه خانواده اش به یک مزرعه شش هکتاری در ویرجینیا نقل مکان کرد. او در آنجا صدها رأس بز برای بازار حلال پرورش می دهد. با توجه به اینکه در حدود 300,000 مسلمان آمریکایی فقط در ویرجینیای شمالی زندگی می کنند، تقاضا در حال حاضر بیشتر از ظرفیت عرضه او است.
حسین در مصاحبه ای گفت، "مشکل من پیدا کردن مشتری نیست. مشکل من افزایش ظرفیت تولید است."

شیر بزی که طلسم پوکی استخوان را می شکند

 مصرف شیر بز سانن با دارا بودن دو تا سه درصد چربی در درمان انوع بیماریها از جمله پوکی استخوان، MS و آلزایمر موثر است.







به گزارش ایمنا، یک پرورش دهنده و اصلاح کننده نژاد انواع بزهای ایرانی با اعلام این خبر، افزود: هم اکنون تعداد محدودی از افراد در حال تحقیق بر روی اصلاح نژاد و پرورش بز سانن یا سانا در ایران هستند و ما نیز با تحقیق در این خصوص، در حال اصلاح ۳۰ راس بز با نژاد ایرانی با ۳۰ راس بز سانن، هستیم تا بتوانیم از مقاومت بالای آنها در برابر گرما و سرما و در نتیجه تولید گوشت و شیر با کیفیت مطلوب استفاده نماییم. 
محمد حسین نصری ضمن اشاره به نکته که با توجه به اینکه کشور سوئد به سختی حاضر می شود تا این نوع بز را به دیگر کشورهای جهان بفروشد، به نظر می رسد اصلاح نژاد این نوع بز در ایران حائز اهمیت باشد، گفت: اصلیت این نوع بز متعلق به کشور سوئد است که از جمله کشورهای سردسیر محسوب می شود و در نتیجه می تواند در شرایط آب و هوایی سرد و تا سرمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد نیز زندگی کند، گوشت این نوع بز با گوشت شکار برابری می کند و از کیفیت بسیار بالایی، برخوردار است.
وی با بیان این نکته که بز سانن، سفید رنگ است و به ندرت به رنگهای کرم و خاکستری مشاهده می شود، در خصوص ویژگیهای شاخص آن اعلام داشت: در سوئد از شاخ نوع نر این بز برای تهیه سه نوع دارو و از پسماند دارو نیز برای تهیه دو نوع ادکلان استفاده می شود.
این پرورش دهنده و اصلاح کننده نژاد انواع بزهای ایرانی، شیر دهی بز سانن اصیل را بالا و از دو تا ۱۴ کیلو در سوئد و از دو تا نه کیلو در ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: شیر این نوع بز، دارای چربی از دو تا سه درصد است و برای بیماریهای پوکی استخوان، MS، آلزایمر و انواع دیگر بیماریها مفید است، خواص دارویی فراوان دارد و ملین مزاج است.
نصری با اشاره به این مطلب که شیر این نوع بز، در شادابی و جوان نگه داشتن پوست موثر است و در تهیه رنگ مو کاربرد دارد، افزود: شیر بز سانن به دلیل میزان پایین چربی، به ماست تبدیل نمی شود و در صورتی که با سایر شیرهای دارای چربی بالا، مخلوط شود می توان آن را به ماست تبدیل نمود همچنین در حال حاضر، گرانترین و با کیفیت ترین نوع پنیر در اروپا از این نوع شیر به دست می آید.
وی با تاکید بر هزینه بالای انجام فعالیتهای تحقیقاتی از جمله این تحقیق و تهیه آذوقه برای این نوع حیوان، از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، شورای شهر و شهرداری منطقه نه اصفهان همچنین پیشکسوتان تحقیق در این حوزه در خصوص حمایت از به ثمر نشاندن این تحقیق، تشکر و قدردانی کرد.

خبرگزاری ایمنا


همايش «مدیریت پرورش گوسفند و بز از دیدگاه کشاورزی پایدار»

روز پنجشنبه مورخ 25/3/1391 همایشی تحت عنوان «مدیریت پرورش گوسفند و بز از دیدگاه کشاورزی پایدار» به همت گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم و با حضور جمعی از اعضای فرهنگستان، مسئولان، اعضای هیأت علمی دانشگاهها و نمایندگان بخش خصوصی در سالن کنفرانس فرهنگستان برگزار شد
در بخش افتتاحیه این همایش که رئیس، دبیر و معاون پژوهشی علوم محض و کاربردی فرهنگستان علوم نیز حضور داشتند، ابتدا آقای دکتر عباس شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی ضمن خیرمقدم به حاضران، گزارشی از فعالیتهای گروه علوم کشاورزی و همایشهای برگزار شده در سال 1390 ارائه و به برنامه های گروه در سال جاری اشاره کرد. ایشان برگزاری این همایش را با توجه به افزایش جمعیت، یکی از مسائل مهم کشاورزی و دامپروری کشور خواند و ابراز امیداوری کرد که بحثها، رهنمودها و در نهایت بیانیه حاصل از این همایش، بتواند برای مسئولان ذیربط و استادان و کارشناسان مثمر ثمر باشد.
دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نیز در مراسم افتتاحیه این همایش، برنامه های گروه علوم کشاورزی را متناسب با اهداف فرهنگستان و در راستای مسائل مدیریت و سیاستگذاری کشاورزی کشور دانست و ضمن اشاره به مفهوم توسعه پایدار که همانا توسعه متناسب، هماهنگ و همه جانبه نگر است، اظهار داشت: «توسعه پایدار، توسعه صنعت، توسعه تکنولوژی، توسعه کشاورزی، توسعه علم، توسعه فرهنگ و توسعه روابط متناسب سیاسی و اجتماعی است». ایشان در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان خاطرنشان کرد که این سمینار برای عرضه کردن و گزارش کردن نتایج علمی خاص نیست، بلکه برای مسامحت و مشارکت در پیشبرد علم و توسعه کشور است.
در ادامه آقای دکتر محمد مرادی شهر بابک استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دبیر علمی همایش در سخنانی با اشاره به اهداف و برنامه های این همایش، ضمن تأکید بر این موضوع که 70 درصد واحد دامی کشور را گوسفند و بز تشکیل می دهند، جایگاه این دامها را در اقتصاد، اشتغال زایی و تولید بخش کشاورزی کشور، مهم قلمداد کرد.
در بخش پایانی مراسم افتتاحیه، آقای دکتر نصرا... سفیدبخت عضو پیوسته و رئیس شاخه علوم دامی گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم مقاله ای با عنوان «وضعيت موجود پرورش گوسفند و بز از ديدگاه كشاورزي پايدار» ارائه نمود.
در این همایش یک روزه 8 مقاله دیگر به شرح ذیل ارائه شد:
-فرآوری و استفاده از پسماندهاي كشاورزي در تغذیه گوسفند و بز (دکتر حسن فضائلی؛ استاد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، وزارت جهاد کشاورزی)
- وضعیت مراتع و پرورش گوسفند و بز در ایران (دکتر حسین ارزانی؛ استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران)
-سیاستهای حمایتی پرورش گوسفند و بز طی چهار برنامه اجرا شده (مهندس سید احمدرضا سیدعلیان؛ معاون فنی مرکز اصلاح نژاد دام کشور، وزارت جهاد کشاورزی)
-تشکلها و توسعه پایدار گوسفند و بز در کشور (دکتر علی اکبر فره داغی؛ رئیس بخش بیوتکنولوژی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، وزارت جهاد کشاورزی)
-سامانه‌های پيشنهادي گوسفند و بز (دکتر محمد مرادی شهر بابک؛ استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران)
-مقایسه پرورش گوسفند و بز در ایران و دنیا (دکتر رسول واعظ ترشیزی؛ استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس)
-وضعیت و نقش مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در توسعه پرورش گوسفند و بز (دکتر سید رضا میرایی آشتیانی؛ استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران)
-نقش پرورش گوسفند و بز در تولیدات دامی ارگانیک در ایران (دکتر رضا ولی زاده؛ استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد)
در پایان این همایش نیز جلسه میزگرد برگزار شد و حاضران به بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل و موضوعات مطرح شده پرداختند.